Siirry sisältöön

Voimakas vai heikko...

Voimafilosofi-podcast

On aika hullua valita podcastin ja brändin nimeksi Voimafilosofi-podcast. Kuka nyt kehtaisi sanoa edustavansa ei ainoastaan voimaa, vaan myös viisautta!

Mutta eikös se mene niin, että siitä puhe mistä puute…?

No, ehkäpä kyseessä ei ole voiman ja viisauden edustaminen, vaan niihin tutustuminen. Mitä se voima on? Miten se liittyy viisauteen? Voiko olla tarpeeksi voimakas? Entä tarpeeksi viisas? Miltä näyttäisi voimakkaan ja viisaan elämän yhdistelmä?

Voimafilosofi-podcast on alkanut vuonna 2021, ja sen jatkuvana tavoitteena on avartaa treeniin ja ravintoon liittyviä ajatuksia filosofisen pohdiskelun keinoin.

Tyypillistä on se, että aiheita kehitellään monen jakson voimin, rauhallisesti, eri näkökulmia ja oivalluksia mutustellen.

Kaikista isoista suoratoistopalveluista kuunneltavissa olevassa podcastissa on jo käsitelty esimerkiksi seuraavia aiheita:

Jaksoissa 16-21, sekä 65-71 on tutustuttu treenin ja itsetuntemuksen kysymyksiin persoonallisuuden näkökulmasta.

Jaksot 22-34 sukelsivat pitkällä tutkimusmatkalle terveyden maailmaan selvittämään, mitä se terveys oikein on.

Jaksoissa 40-51 otettiin syyniin ruokavalion kestävän muutoksen edellytykset. Mukana oli käyttäytymispsykologiaa, arvopohdintoja ja Aisopoksen eläinsatuja.

Jaksot 52-60 uppoutuivat treenin ja tunteiden maailmaan ”affektiivisen neurotieteen” näkökulmasta. Matkalla selvitettiin esimerkiksi pelon ja surun suhdetta treeniin – ja pohdittavaksi jäi myös kysymys, että olisiko treeni ja ravinto ehkä sittenkin leikin asia…

Solahda rauhallisille ääniaalloille pohtimaan ja oivaltamaan!

Minä olen Jonne Kytölä

Olen kammonnut niitä hetkiä, kun en ymmärrä luentosalissa jotain, eikä kukaan kysy tarkennusta – olenko ainoa, joka ei ymmärtänyt mistä on kyse?

Olen inhonnut sitä, kun tunnen oloni kiusaantuneeksi kuntosalilla, sähellän vieraan laitteen kanssa ja tuntuu siltä, että kaikki katsovat kohellustani. Eivätkö kaikki muut tiedäkin, mitä kuuluisi tehdä?

Tunnen oloni rauhattomaksi, ellen onnistu kommunikoimaan selkeästi ja empaattisesti valmennettavalle treenin yksityiskohtia tai isoja suuntaviivoja. Kaikkihan ne jo tietää kuitenkin, eikö niin?

No, opiskelu-, treeni- ja valmennusvuosien myötä on tullut selväksi, että en ole näiden kokemusten kanssa yksin.

Kukaan ei pidä siitä, kun tuntee olonsa heikoksi tai typeräksi. Sen sijaan niissä hetkissä, joissa on voimakas ja tekee viisaita valintoja, on hyvä ja innostavaa olla.

Kysymällä nöyrästi yksinkertaisia kysymyksiä pääsee viisauden jäljille. Kokeilemalla rohkeasti ja uteliaasti uusia asioita salilla avautuvat polut kohti oman kehon voimaa. Saamalla selkeää ja kuuntelevaa valmennusta niin vasta-alkajat kuin edistyneetkin päihittävät haasteensa kuntosalilla ja ruokapöydässä.

Olisin otettu, jos pääsisin oppaaksesi treenin tai ravinnon pariin, hälventämään saliketutuksia ja edistämään tasapainoasi ruoan kanssa!

Knoppitietoja Jonnesta:

  • Filosofian maisteri Helsingin Yliopistolta 2018
  • Opettajan pedagogiset opinnot plakkarissa
  • Omistautunutta treeniä vuodesta 2010
  • Voimanostotulokset: kyykky 220 kg, penkki 155 kg, maastaveto 260 kg
  • Elämää 1-tyypin diabeteksen kanssa vuodesta 2015
  • Valmennusta vuodesta 2016
  • Kouluttanut voimaharjoittelun alkeet kymmenille personal trainereille
  • Voimafilosofi-podcast vuodesta 2021